Creative Design прави бизнесът Ви видим.
Имате сайт! И колко хора знаят за него! Колко от тях ви намират в глобалната мрежа?!Интернет магазина представлява виртуален магазин за вашата продукция или услуги. И за разлика от физическия магазин, то Интернет магазинът струва съотносително малко.

Неговите предимства най-често са:
– задържане на пазарни позиции с минимална инвестиция и евтина Интернет реклама.
– липса на високи наеми
– липса на ограничение в площта
– липса на разходи за СОТ
– работно време на магазина 24 часа
– възможност за прогнозиране на разходите
– липса на инвестиция в обучение на мениджъри, които да провадат добре вашите стоки.
не губите няколко дни в месеца за да обяснявате коя стока как се съхранява,
какви са й параметрите, колко струва, и какви точно разновидности нейни предлагате.
– липса на такса за банков и картов терминал при използване на електронни разплащания.
– според дейността възможност за предлагане на стоки с удължен период на доставка, в пъти повече отколкото може да съберете по нормалния начин в складови и търговски площи.
– посетителите на Интернет магазина Ви са в по-голям процент потенциални клиенти, а не случайно преминаващи покрай магазина.

Има сайтове, които струват няколкостотин лева, но има и такива, за чието изграждане собствениците са заплатили десетки хиляди Евро.

Всичко зависи от обема на сайта и функционалностите, включени в него.

Каквито и уеб дизайнери да изберете обаче, помнете, че понятията „евтино“ и „скъпо“ винаги са относителни и винаги представляват съотношение между обем, качество и цена.

В много случаи един евтин сайт може да ви излезе много скъп поради простата причина, че не изпълнява основната си функция – да продава вашата стока. Дори и малката сума, заплатена за неефективен сайт, вече е голяма, защото е хвърлена на вятъра.

Оптимизацията на сайт включва в себе си различни подходи и действия, които да направят сайта по видим от търсещите машини и в същото време по-удобен на потребителите при работата с него.

повече информация по въпроса

SEO е съкращение от Search Engine Optimization – Оптимизация за търсещи машини.

Това е процес на оптимизиране на сайт свързан със стремеж към показване на максимума от съдържанието на даден сайт и в крайна сметка постигане на по-добри позиции в резултатите от търсенията в търсачките (SERPs)

SEO процеса е комплексна стратегия, започваща дори преди работата по структурата на даден сайт, продължителна във времето и би могла да включва следните действия:

– избиране на концепция и стратегия
– подбиране на подходящ домейн.
– подбиране на оптимална структура на сайта
– подбиране на оптимално и качествено съдържание, което е лесно за научаване от търсещите машини и е удобно за ползване от посетителите
– избор на най-подходящи ключови думи описащи тематиката на сайт, както и избор на техния оптимален брой, съдържание, разположение в HTML кода на сайта и др.
– създаване на партньорски отношения с други сайтове, с цел размяна на линкове
– регистрация на сайта в портали, търсачки, директории и други източници на информация
– ежедневно обновяване на съдържанието
– промени в структурата на сайта според резултатите от търсенето за периода и др.

На база динамичната Интернет среда иа съществуването на над милиард Интернет страници, все повече клиентите се сблъскват със проблема, че Интернет страницата им изобщо не излиза при директно търсене в търсещите машини.

Това от една страна се дължи на използването на технологии, които не са подходящи за това (iframe, flash). От друга страна се дължи на непознаването на основните принципи за структуриране на проектите. И от трета на непознаването на материята от хората (най-често непрофесионалисти), които сте наели да ви свършат работата (най-често за малко или за без пари).

В някои случаи това може да се промени с преструктуриране на проекта ви, смяна на логиката му, залагане на активна стратегия към търсачките, изграждане на линк мениджмънт (всичко това, на което се казва събирателно SEO). Но за съжаление най-често добри резултати се постигат наистина само с цялостно преструктуриране и прекодиране на страницата.

Ремонтите винаги излизат по-скъпо от добре свършената работа в началото, ето защо предпочитайте да наемете професионалисти с доказано дълъг опит и резултати досега.

От време на време наши клиенти са ни питали този, както и подобни въпроси като „Сина ми постоянно е в Интернет и може да направи набързо и без пари нещо“, или „Защо някой от нашите служители да не направи сайт на фирмата с помощта на някоя безплатна програма за уеб?“

Истината е, че посетителите винаги пренасят качествата на сайта върху качествата на неговия собственик. С други думи, ако вашият сайт изглежда непрофесионално, изобщо не си губете времето да убеждавате клиентите си, че вие, за разлика от вашия сайт, сте професионалисти. Просто няма кой да ви повярва …

Уеб дизайнът отдавна се е превърнал в точна наука, движена от строги закони и принципи. Истинският проблем в любителския сайт е, че непознаването на тези закони неизменно го води към провал.

Ако сте решили да правите ваш личен сайт, в който да публикувате семейните снимки или родословното ви дърво, вероятно си струва да се опитате да направите сайта си сами. Ако обаче сте решили да изградите комерсиален сайт на вашата фирма, не се лъжете, поверете това на професионалисти. Ще си спестите много пари, нерви, време и разочарования.

Преди всичко е нужно да изясните за себе си (и за нас) какви цели ще преследвате с този сайт. Дали ще искате да постигнете високотехнологичен имидж на вашата фирма, ще желаете да информирате потенциалните си клиенти или ще предоставяте следпродажбена поддръжка на съществуващите си клиенти?

Коя ще е основната ви цел: Корпоративен имидж? Маркетинг? Реклама? Продажби? Проучвания? Вашият уеб сайт ще изпълнява всички тези функции. Една от тях обаче трябва да е водеща.

Следващият етап е дефинирането на групата от хора, към които ще бъде насочен сайта.

Различните посетители биха търсели различна информация на сайта ви. Ето някои от най-честите въпроси, които вашият посетител ще си задава, влизайки във вашия сайт. Постарайте се да му отговорите:

Какво предлага вашата фирма и на какви цени?
С какво се различават вашите стоки (услуги) от тези на другите?
Имам въпрос към вас, как най-бързо и лесно да го задам?
Къде и как мога да закупя (поръчам) тези стоки (услуги)?
Какво ново предлагате?
Купих си ваш продукт, но имам проблем с него. Какво да направя?

Ако желаете да увеличите продажбите на вашия онлайн бизнес, кога мислите е най-подходящото време да започнете?